Σκοπευτικός Όμιλος ΔΕΗΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ


Ο Σκοπευτικός Όμιλος ΔΕΗ  ιδρύθηκε  το έτος 1972 και μέχρι σήμερα είναι μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και μετέχει στο Δ.Σ. της ΣΚΟΕ με ένα μέλος τον Ταμία.
·         Είναι από τα πιο σημαντικά και δραστήρια μέλη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρωταθλητικό  Σωματείο με διακεκριμένους Σκοπευτές στο άθλημα της Σκοποβολής Σταθερού Στόχου και πρακτικής σκοποβολής.
·         Για κάθε έτος στα πλαίσια του προγράμματος της ΣΚ.Ο.Ε. διοργανώνει:

  • Δέκα (10) περίπου αγώνες Α’ Κατηγορίας στα διάφορα  αγωνίσματα  Αεροβόλων και Πυροβόλων όπλων.
  • Κάθε μήνα πλην των Σχολικών εξετάσεων και του καλοκαιριού αγώνες Αεροβόλου Τυφεκίου Παίδων «Α+Β» στο Σκοπευτήριο Αεροβόλων όπλων που διαθέτει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο ΡΟΥΦ.
·         Για κάθε έτος στα πλαίσια του προγράμματος της ΣΚ.Ο.Ε. λαμβάνει μέρος σε αγώνες

  • Πανελλήνιους αγώνες Αεροβόλων και Πυροβόλων Όπλων.
  • Σε όλους τους αγώνες προκρίσεως ΣΚ.Ο.Ε. και επιλέκτων.
  • Σε όλους τους αγώνες Α’ Κατηγορίας .
  • Σε όλους τους διασυλλογικούς αγώνες αεροβόλων και πυροβόλων όπλων των Σωματίων της ΣΚ.Ο.Ε. (περίπου 400 συμμετοχές).
  • Σε διεθνείς αγώνες του εξωτερικού με τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ  Σ.Ο. / ΔΕΗ

     
α) Οι αθλητές σκοπευτές του Ομίλου είναι Υπάλληλοι εν  ενεργεία και συνταξιούχοι της ΔΕΗ και τα  παιδιά τους .
β)  Ο Σκοπευτικός Όμιλος ΔΕΗ σήμερα αριθμεί 108  ενεργά  μέλη.
γ)  Ο Σκοπευτικός Όμιλος ΔΕΗ σήμερα αριθμεί 41 ενεργούς αθλητές.
                    
                                                        ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
1)      ΜΑΝΘΟΣ ΕΥΛΑΜΠΙΟΣ : Συμμετοχή σε  3 (τρεις) Ολυμπιάδες με τις                     αντίστοιχες διακρίσεις στην Ελλάδα (πρώτος πανελληνιονίκης επί σειρά ετών), Βαλκάνια, Αγώνες Λατινικών Χωρών, Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Παγκόσμια Κύπελλα με το  απόλυτο νούμερο 600/600 τρεις φορές .Οι σκέψη του Δ.Σ. είναι να παραμείνει στον Όμιλο σαν Προπονητής στα πυροβόλα όπλα εφόσον τα οικονομικά το επιτρέψουν.
2)      ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : Προολυμπιακή Ομάδα 3 φορές τα έτη 1976 , 1980 , 1992 (μη συμμετοχή σε Ολυμπιάδα λόγω περιορισμένου αριθμού αθλητών), με τις αντίστοιχες διακρίσεις στην Ελλάδα , Βαλκάνια , Αγώνες Λατινικών Χωρών, Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Παγκόσμια Κύπελλα με συμμετοχή στην εθνική Ομάδα επί σειρά ετών με μέγιστο νούμερο 598/600. Εν ενεργεία σκοπευτής και προπονητής των νέων αθλητών στα αεροβόλα και πυροβόλα  όπλα.
3)      ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ : Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης , επί σειρά ετών στην εθνική ομάδα και Πανελληνιονίκης επί σειρά ετών. 
4)      ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ : Πανελληνιονίκης επί σειρά           
ετών και κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ στη κατηγορία των Νεανίδων με 590/600  το οποίο δεν έχει καταρριφθεί μέχρι σήμερα. 
5)      ΚΙΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : Αθλητής με πολλά  χρυσά μετάλλια στο παρελθόν και με υψηλές επιδόσεις σήμερα σε αγώνες ΣΚΟΕ και Α’ Κατηγορίας με συμμετοχή στους Μεσογειακούς αγώνες της Ιταλίας.
6)      ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ : Έμπειρος και διακεκριμένος αθλητής με πολύ υψηλές επιδόσεις και
συμμετοχή στους αγώνες επίλεκτων με συμμετοχή στους Μεσογειακούς αγώνες της Ιταλίας.
 Στο Πανελλήνιο κύπελλο Άνοιξης στους αγώνες στο αγώνισμα 3Χ40 με επίδοση 1148 βαθμούς στους 1200 κατέλαβε την πρώτη θέση με μια θέση στην εθνική ομάδα.